Cenník PZP podľa výkonu motora (kW): Prehľad

Pri výbere poistky PZP je dôležité zvážiť množstvo faktorov, pričom jedným z nich je výkon motora vozidla vyjadrený v kilowattoch (kW). V tomto článku sa budeme zaoberať tým, ako výkon motora ovplyvňuje cenu poistenia a poskytneme cenník PZP podľa kw výkonu motora.

Prečo je výkon motora dôležitý pri určovaní ceny PZP?

Výkon motora je kľúčový pri určovaní ceny PZP z niekoľkých dôvodov:

  1. Riziko nehody: Všeobecne platí, že vozidlá s vyšším výkonom motora majú väčšiu pravdepodobnosť nehody. To je spôsobené tým, že tieto vozidlá môžu dosiahnuť vyššie rýchlosti a môžu byť pre vodičov ťažšie ovládať.
  2. Náklady na opravu: Vozidlá s vyšším výkonom motora môžu byť drahšie na opravu po nehode, čo zvyšuje potenciálne náklady na poistenie.
  3. Atraktivita pre zlodejov: Niektoré vozidlá s vyšším výkonom motora môžu byť atraktívnejšie pre zlodejov, čo zvyšuje riziko krádeže a tým aj náklady na poistenie.

Cenník PZP podľa výkonu motora

Tu je príkladový cenník, ktorý ukazuje, ako cena PZP môže variť v závislosti od výkonu motora vozidla:

Výkon motora (kW) Cena PZP za rok
Do 50 kW 250 €
51 – 100 kW 350 €
101 – 150 kW 450 €
Nad 150 kW 550 €

Ako interpretovať cenník

Ceny uvedené v cenníku sú len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od rôznych ďalších faktorov, ako je vek vodiča, lokalita, počet škôd v minulosti a ďalšie. Z tohto dôvodu by ste mali vždy konzultovať konkrétnu ponuku s poistovňou alebo použiť online kalkulačku PZP, kde zadáte všetky potrebné údaje.

Pri výbere PZP je dôležité zvážiť všetky faktory, ktoré môžu ovplyvniť cenu poistky, vrátane výkonu motora vozidla. Vždy je najlepšie porovnať ponuky od rôznych poskytovateľov poistenia a pochopiť, ako rôzne faktory ovplyvňujú cenu poistného.

Výkon motora je jedným z hlavných faktorov, ktorý ovplyvňuje cenu PZP, ale existujú aj ďalšie faktory, ktoré je dôležité brať do úvahy. Medzi ne patria napríklad typ vozidla, vek a skúsenosti vodiča, lokalita a vodičský záznam.

Majte na pamäti, že tieto ceny sú len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétnej poistovne a osobných okolností každého vodiča. Pre najpresnejšiu cenovú ponuku odporúčame vždy kontaktovať poistovňu priamo alebo použiť kalkulačku PZP online.

Cenník PZP podľa výkonu motora je skvelým východiskovým bodom pri PZP porovnaní. Avšak nezabudnite, že rovnako dôležité je aj porozumieť všetkým faktorom, ktoré môžu ovplyvniť cenu poistného, aby ste mohli vybrať najlepšiu možnú poistku pre vaše potreby.

PZP tabuľka cien

Porovnanie PZP môže byť náročné, ale vďaka našej prehľadnej tabuľke cien sa vám to uľahčí. V tomto článku sa pozrieme na rôzne faktory, ktoré ovplyvňujú cenu PZP, a predstavíme tabuľku s porovnaním cien od rôznych poskytovateľov.

Faktory ovplyvňujúce ceny PZP

Cena PZP sa môže líšiť v závislosti od množstva faktorov, medzi ktoré patrí:

  1. Typ vozidla: Napríklad SUV môže mať vyššie poistné prémie ako malé osobné auto.
  2. Vek a skúsenosti vodiča: Mladí alebo menej skúsení vodiči môžu očakávať vyššie poistné prémie.
  3. Lokalita: Vodiči v mestách môžu platiť viac za PZP kvôli vyššiemu riziku nehôd.
  4. História vodiča: Vodiči s čistým vodičským záznamom majú zvyčajne nižšie poistné prémie.

Tabuľka porovnania cien PZP

Tu je príkladová tabuľka, ktorá porovnáva ceny PZP od rôznych poskytovateľov poistenia.

Poskytovateľ poistenia Cena za rok
Poistovňa A 300 €
Poistovňa B 320 €
Poistovňa C 280 €
Poistovňa D 310 €
Poistovňa E 290 €

Ako používať túto tabuľku

Používanie tejto tabuľky je jednoduché. Hľadajte poskytovateľa poistenia, ktorého chcete porovnať, a potom sa pozrite na cenu za rok. Tieto ceny sú iba orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od vašich osobných okolností.

Pri výbere PZP je dôležité porovnať rôzne možnosti a pochopiť, ako rôzne faktory ovplyvňujú ceny. Táto tabuľka je skvelým nástrojom pre začiatok tohto procesu.

PZP pre motocykel: Ako sa chrániť na ceste

Či už ste majiteľom rýchlej športovej motorky alebo ekonomickej mestského skútra, povinné zmluvné poistenie (PZP) je kľúčovou súčasťou jazdy na dvojkolesovom vozidle. Poďme sa pozrieť na to, prečo je PZP pre motocykel také dôležité a ako si môžete vybrať správne poistenie pre svoje potreby.

Prečo potrebujeme PZP pre motocykel

PZP je povinné pre všetkých vlastníkov motoriek a skútrov, pretože pokrýva škody spôsobené tretím stranám v prípade nehody. Toto poistenie je nevyhnutné z hľadiska zákona, ale aj pre vašu finančnú ochranu. Bez PZP by ste mohli čeliť vysokým nákladom na opravy alebo liečbu v prípade, že by ste boli zodpovední za nehodu.

Čo zahŕňa PZP pre motocykel

PZP pre motocykel pokrýva následujúce:

  1. Škody na majetku: Ak počas nehody spôsobíte škodu na vozidle alebo inej majetkovej hodnote inej osoby, vaše PZP pokryje náklady na opravu alebo náhradu.
  2. Telesné zranenia: Ak vaša nehoda spôsobí telesné zranenie inej osoby, PZP pokryje náklady na lekárske ošetrenie.
  3. Právne náklady: V prípade súdneho konania spojeného s nehodou, PZP pokryje aj určité právne náklady.

Ako si vybrať PZP pre motocykel

Pri výbere PZP pre váš motocykel alebo skúter je dôležité zvážiť nasledujúce faktory:

  • Cena: Porovnajte ceny rôznych poistovní a vyberte si najvýhodnejšiu ponuku.
  • Pokrytie: Uistite sa, že PZP pokrýva všetky potrebné oblasti, ako sú škody na majetku, telesné zranenia a právne náklady.
  • Služby: Pozrite sa na hodnotenie služieb poistovne, napríklad rýchlosť vybavovania poistných udalostí a dostupnosť zákazníckej podpory.

Bez ohľadu na to, či jazdíte na skútri alebo na motocykli, PZP je nevyhnutné pre vašu ochranu a pokoj mysle. Uistite sa, že si vyberiete PZP, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám a poskytuje vám adekvátne pokrytie. Pamätajte, že bezpečnosť a pokoj mysle sú kľúčové pri jazde na motocykli.

Správne poistenie pre vašu motorku alebo skúter

Ak sa chystáte poistiť svoju motorku alebo skúter, mali by ste sa zamyslieť nad niekoľkými dôležitými faktormi, ktoré môžu ovplyvniť cenu a pokrytie vášho poistenia.

Vek a skúsenosti: Mladší jazdci a jazdci s menej skúsenosťami sú často považovaní za vyššie riziko a môžu tak čeliť vyšším poistným prémiam.

Typ vozidla: Špecifikácie vášho motocykla alebo skútra, vrátane výkonu motora a typu modelu, môžu tiež ovplyvniť cenu poistenia.

Bezpečnostné prvky: Motocykle a skútre s dodatočnými bezpečnostnými funkciami môžu byť považované za menej rizikové a môžu teda byť lacnejšie na poistenie.

Použitie vozidla: Ak svoju motorku alebo skúter používate len občasne alebo na krátke vzdialenosti, môže to znížiť vaše poistné prémie.

Pamätajte, že tieto faktory môžu ovplyvniť cenu vášho poistenia, ale môžu tiež ovplyvniť úroveň pokrytia, ktoré budete potrebovať.

Konečné slovo

PZP pre motocykel je nevyhnutné pre každého, kto plánuje jazdiť na motocykli alebo skútri. Je dôležité, aby ste pochopili, čo pokrýva vaše poistenie, a zvážili všetky dostupné možnosti, aby ste našli najlepšie pokrytie za najlepšiu cenu. Bezpečná jazda a správne poistenie vám môžu pomôcť užiť si cestu bez starostí.

Výpoveď PZP: Čo je potrebné vedieť?

PZP, alebo povinné zmluvné poistenie, je kľúčovou súčasťou vlastnenia vozidla. No čo sa stane, keď potrebujete svoju PZP vypovedať? Tento článok sa bude zaoberať tým, ako správne vypovedať PZP.

Dôvody pre výpoveď PZP

Môžu existovať rôzne dôvody, prečo chcete vypovedať svoju PZP. Najčastejšie to býva preto, že:

  • Ste nespokojní s poskytovanými službami vašej poistovne.
  • Chcete zmeniť poistovňu, lebo ste našli lepšiu ponuku.
  • Už nevlastníte vozidlo, ktoré bolo poistené.

Ako vypovedať PZP

Výpoveď PZP je formalizovaný proces, ktorý je potrebné dodržať, aby ste sa vyhli možným pokutám alebo problémom.

  1. Kontaktujte poistovňu: Prvým krokom je kontaktovať vašu poistovňu. Informujte ju o vašom zámere vypovedať PZP.
  2. Pripravte výpoveď: Výpoveď by mala byť písomná a mala by obsahovať všetky relevantné informácie, ako napríklad dátum výpovede, dôvod výpovede, a vaše osobné údaje.
  3. Pošlite výpoveď: Výpoveď posielajte doporučene alebo osobne doručte do sídla poistovne. Takto máte istotu, že výpoveď bola doručená.

Čo sa stane po výpovedi PZP

Po výpovedi PZP je dôležité vedieť, čo sa stane ďalej. Vaše poistenie nie je okamžite ukončené – existuje výpovedná doba, ktorá je zvyčajne stanovená v podmienkach poistenia. Počas tejto doby je vaše vozidlo stále poistené. Ak ste vypovedali PZP preto, že ste našli lepšiu ponuku u inej poistovne, je dôležité si nové poistenie začať platit až po skončení výpovednej doby u predchádzajúcej poistovne.

Vypovedanie PZP je proces, ktorý vyžaduje dodržanie určitých krokov. Je dôležité postupovať správne a zabezpečiť, aby bola vaša výpoveď riadne doručená a zaevidovaná. Ak máte nejaké otázky alebo obavy, obráťte sa na svoju poistovňu alebo odborníka na poistenie.

PZP Kalkulačka: Nástroj pre správne poistenie

Keď sa rozhodujete o správnom poistení pre váš automobil, jedným z kľúčových faktorov je cena. Na pomoc pri rozhodovaní, aké PZP si zvoliť, slúži PZP kalkulačka.

Čo je PZP kalkulačka?

PZP kalkulačka je online nástroj, ktorý vám umožňuje odhadnúť cenu poistenia vašeho vozidla. Tento nástroj berie do úvahy rôzne faktory, vrátane typu vozidla, veku vodiča, rokov vodičských skúseností, najazdených kilometrov a ďalších. Výsledkom je odhad ceny PZP, ktorý vám môže pomôcť pri rozhodovaní o najlepšom poistení pre vás.

Ako funguje výpočet PZP?

Výpočet PZP využíva špecifické údaje o vašom vozidle a vodičovi. Tieto údaje sa zaznamenávajú do PZP kalkulačky, ktorá potom vypočíta odhadovanú cenu poistenia. Tento proces zahŕňa nasledujúce kroky:

  1. Zadanie údajov o vozidle: To zahŕňa údaje ako typ vozidla, rok výroby, objem a výkon motora, počet najazdených kilometrov a podobne.
  2. Zadanie údajov o vodičovi: Sem patria údaje ako vek vodiča, roky vodičských skúseností, počet havárií v minulosti a podobne.
  3. Výpočet ceny PZP: Na základe týchto údajov PZP kalkulačka vypočíta odhadovanú cenu PZP.

Ako ovplyvňuje cena PZP váš výber?

Cena PZP je jedným z hlavných faktorov, ktoré ovplyvňujú výber poistky. PZP kalkulačka vám umožňuje porovnať ceny rôznych poistovní a vybrať si tak najvhodnejšie poistenie. Treba si však uvedomiť, že najlacnejšia ponuka nemusí byť vždy najlepšou voľbou. Dôležité je brať do úvahy aj kvalitu služieb a pokrytie, ktoré poistka ponúka.

PZP kalkulačka je cenným nástrojom pri výbere správnej poistky pre váš automobil. Pomocou tohto nástroja môžete odhadnúť a porovnať ceny PZP rôznych poistovní, čím sa vám uľahčí rozhodovanie. Pamätajte však, že cena by nemala byť jediným faktorom pri výbere poistky. Dôležitá je aj kvalita služieb a pokrytie, ktoré poistka ponúka.

PZP porovnanie ponúk

Pri rozhodovaní o najlepšom Povinnom zmluvnom poistení (PZP) pre vaše vozidlo je porovnanie rôznych ponúk kľúčovým krokom. Každá poistovňa má jedinečné ponuky, ktoré zahŕňajú rôzne sadzby, pokrytie a dodatočné benefity. Porovnanie PZP vám pomôže vybrať si najlepší plán, ktorý vyhovuje vašim potrebám a finančnej situácii.

Čo zohľadniť pri PZP porovnaní

  1. Cena: Cena je zvyčajne jedným z prvých aspektov, na ktoré sa zákazníci sústredia. Je však dôležité pamätať na to, že najlacnejšie PZP nemusí nutne poskytovať najlepšie pokrytie.
  2. Rozsah pokrytia: Skúmajte, čo presne pokrýva jednotlivé poistné plány. Niektoré plány môžu zahŕňať doplnkové benefity, ako sú napríklad asistenčné služby alebo poistenie proti krádeži.
  3. Kvalita služby: Overte si reputáciu poistovne. Recenzie a hodnotenia zákazníkov môžu poskytnúť vhľad do kvality služieb a rýchlosti vybavovania poistných udalostí.

Ako spraviť PZP porovnanie

Dnes existujú online nástroje, ktoré uľahčujú porovnanie PZP. Tieto nástroje zhromažďujú a porovnávajú ponuky od rôznych poistovní a prezentujú ich v prehľadnej forme. Pri použití týchto nástrojov by ste mali:

  1. Zadajte správne údaje: Akékoľvek nesprávne alebo nepresné informácie môžu ovplyvniť výsledky porovnania.
  2. Skontrolujte viaceré zdroje: Nekonzultujte len jednu porovnávaciu stránku. Každá stránka má prístup k iným ponukám a môže mať rôzne metodológie porovnávania.

Porovnanie PZP je dôležitým krokom pri výbere najlepšieho poistenia pre vaše vozidlo. Pomáha vám získať prehľad o rôznych ponukách na trhu a umožňuje vám urobiť informované rozhodnutie.

Často kladené otázky ohľadom porovnania PZP

Nasledujúce často kladené otázky môžu pomôcť vytvoriť jasnú predstavu o porovnávaní PZP.

  1. Aké informácie budem potrebovať pre porovnanie PZP?

    Pre porovnanie PZP budete potrebovať niekoľko dát. Tieto môžu zahŕňať typ vozidla, rok výroby, objem motora, výkon motora, počet najazdených kilometrov a informácie o vodičovi, ako sú vek a počet rokov vodičských skúseností.

  2. Ako môžem porovnať PZP rôznych poistovní?

    Na porovnanie PZP rôznych poistovní môžete využiť online porovnávacie nástroje. Tieto stránky vám umožnia zadat špecifikácie vozidla a zobraziť ceny a podrobnosti o pokrytí od rôznych poistovní.

  3. Prečo je dôležité porovnať PZP?

    Porovnanie PZP je dôležité, pretože vám to umožní získať najlepšiu hodnotu za peniaze. Rôzne poistovne môžu ponúkať rôzne sadzby a pokrytie, takže porovnanie vám môže pomôcť nájsť najlepší plán pre vaše potreby a rozpočet.

Výber správneho PZP je dôležitý krok k ochrane vášho vozidla a finančnej pohody. Porovnanie rôznych ponúk vám umožní získať najlepšiu možnú dohodu. Pamätajte, že najdôležitejšie je získať poistenie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám, a nie nevyhnutne najlacnejšie. S prístupom k správnym nástrojom a informáciám môžete urobiť informované rozhodnutie, ktoré vám poskytne pokoj mysle.

PZP Online: Poistenie vozidiel v digitálnom veku

S pokrokom digitálnych technológií a rastúcim dôrazom na pohodlie a efektivitu sa PZP online stáva obľúbeným spôsobom, ako sa poistiť proti dopravným nehodám. PZP online vám umožňuje získať potrebné poistenie pre vaše vozidlo z pohodlia domova, kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Ako funguje PZP Online

  1. Nájdite poistovňu: Prvým krokom je nájdenie poistovne, ktorá ponúka PZP online. Väčšina z nich má webové stránky, kde môžete získat citácie, porovnať plány a dokonca kúpiť poistenie.
  2. Vyplňte informácie o vozidle: Budete musieť poskytnúť niektoré základné informácie o vozidle, ktoré chcete poistiť, vrátane značky, modelu, roka výroby a údajov o jeho využití.
  3. Vyberte si plán: Na základe poskytnutých informácií vám poistovňa ponúkne rôzne možnosti pokrytia. Môžete si vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a rozpočtu.
  4. Zaplaťte a získajte potvrdenie: Po výbere plánu budete musieť zaplatiť online. Po úspešnej platbe by ste mali dostať potvrdenie, ktoré slúži ako dôkaz o poistení.

Výhody PZP Online

Nakupovanie PZP online ponúka niekoľko výhod:

  1. Pohodlie: Môžete získať poistenie kedykoľvek a odkiaľkoľvek, bez nutnosti osobnej návštevy pobočky poistovne.
  2. PZP porovnanie: Online prostredie vám umožňuje ľahko porovnať rôzne poistné plány a ceny, aby ste našli najlacnejšie PZP.
  3. Rýchlosť: Celý proces, od získania citácie až po nákup poistenia, môže trvať len niekoľko minút.
  4. Elektronické doklady: Všetky potvrdenia a dokumenty sú elektronické, čo znižuje papierovú prácu a umožňuje ľahký prístup k informáciám.

PZP online prináša nový rozmer do poistného sektora, umožňuje efektívnejšie a pohodlnejšie nakupovanie poistenia. Kým online prostredie prináša množstvo výhod, je dôležité si uvedomiť, že stále je potrebné dôkladne si prečítať a porozumieť všetkým podmienkam poistenia, aby ste sa vyhli nepríjemnostiam v budúcnosti.

Pozor na podrobnosti

Aj keď PZP online poskytuje pohodlie a rýchlosť, je dôležité, aby ste si dôkladne prečítali všetky podrobnosti poistnej zmluvy. Každá poistovňa a každý poistný plán má svoje vlastné podmienky, limitácie a výnimky, na ktoré by ste mali byť pozorní.

Porovnávanie ponúk

  1. Porovnajte rôzne ponuky: Online nástroje na porovnávanie poistiek vám umožňujú rýchlo a jednoducho porovnať rôzne poistné plány a ceny. Zvážte nie len cenu, ale aj rozsah pokrytia a hodnotenie služieb poistovne.
  2. Zvážte svoje individuálne potreby: Nie všetky poistné plány sú rovnaké. Uistite sa, že plán, ktorý si vyberiete, pokrýva všetky vaše individuálne potreby a okolnosti.
  3. Prečítajte si recenzie: Recenzie od iných zákazníkov môžu poskytnúť cenné informácie o kvalite služieb poistovne a spokojnosti zákazníkov.

PZP online je rýchly a pohodlný spôsob, ako získať poistenie pre vaše vozidlo. Vďaka možnosti porovnávať ponuky a plány môžete nájsť poistenie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám a rozpočtu. Avšak je potrebné byť obozretný a dôkladne si prečítať podmienky poistenia, aby ste predišli nedorozumeniam. Nezabudnite, že najlepšie poistenie je také, ktoré vám poskytuje pokoj v mysli, keď ste na ceste.

Najlacnejšie PZP

Buďte ostražitý a vyhnite sa dopravnej nehodeNajlacnejšie PZP je veľmi žiadanou témou na našom webe. Preto sme si pripravili tento článok. To, že pri povinnom zmluvnom poistení (PZP) ide o zákonom stanovenú povinnosť asi všetci vieme a ak ste to náhodou nevedeli, tak teraz už viete :-). Nie vždy je však toto dostatočný dôvod na to, aby si ju všetci zaobstarali. Hlavným faktorom, prečo niektorí pokúšajú svoje šťastie je aj to, že niektoré produkty tohto typu sú veľmi drahé, čo rozhodne nepopierame. Napadlo vám však sa po týchto produktoch obzrieť aj inde? Nielen v pobočke, ktorá je vám najbližšie? Viete o tom, že najlacnejšie PZP vozidla nájdete najjednoduchšie práve online? Ako si to dovoľujeme tvrdiť? Pretože o tom hovorí mnoho spokojných zákazníkov a pretože daná stránka vám urobí porovnanie a výpočet všetkého dostupného na vaše vozidlo. Takže si slobodne môžete zvoliť to, čo skutočne potrebujete a nie to, čo vám niekto nanúti. Zistíte, že rovnaké produkty sa môžu líšiť až v stovkách eur.

To najlacnejšie PZP pre vás

Nezáleží na tom, či chcete tú najlepšiu alebo tú najlacnejšiu povinnú zmluvnú poistku na auto alebo iné vozidlo, pretože porovnanie PZP online vám na vyššie odkazovanej stránke zobrazí všetko dostupné. To všetko pomocou kalkulačky určenej na výpočet ceny. Ak hľadáte tú najlacnejšiu ponuku, môžete si ju hneď zvoliť, ak hľadáte to najlepšie, naštudujete si obsah poistného krytia. Ak sú pre vás dôležité obe tieto kritériá, tak si jednoducho nájdete to, čo je pre vás to najvýhodnejšie. Aby ste si však všetky ponuky a porovnanie povinného zmluvného poistenia na auto či iné vozidlo mohli naštudovať, potrebné bude, aby ste vyplnili jednoduchý a nezáväzný PZP online formulár. To, že je nezáväzný znamená, že porovnanie ponúk si môžete urobiť len čisto orientačne a nemusíte o žiadnu ponuku požiadať.

To najlepšie prípadne najlacnejšie PZP na auto či iné motorové vozidlá vám bude zobrazená po vypísaní formulára, kde treba zadať údaje o vozidle, ale aj údaje o samotnom jeho majiteľovi. Špeciálne si dajte pozor pri vypisovaní údajov o vozidle, ktoré okrem iného môžete vyčítať aj z jeho technického preukazu, pretože ak by ste sa rozhodli uzavrieť tento produkt hoci ste uviedli zlé údaje, nebude platné a policajná hliadka vás aj za tento fakt môže nemálo pokutovať. Je potrebné zadať také údaje ako výkon a objem motora, rok výroby vozidla, najväčšia prípustná hmotnosť a tak ďalej.

Údaje o majiteľovi ovplyvňujúce cenu

Čo sa týka údajov o majiteľovi, nepôjde o nič osobné. Pre získanie najlacnejšieho PZP je potrebné zadať také fakty ako:

  • v akom okrese bývate,
  • či ste už niekedy spôsobili dopravnú nehodu,
  • ako dlho ste už bez nej,
  • či máte deti do 15 rokov atď.

Jediné, čo by vám mohlo klásť problémy, je zadanie čísla vášho vodičského preukazu. Nebojte sa však, pretože nič nie je zneužité. Formulár obsahuje aj aj také otázky, ktoré sa vám môžu zdať zvláštne, no vo finálnom dôsledku vedia znížiť cenu PZP na auto. Uvidíte tam napríklad otázku typu či máte účet v OTP banke a tak ďalej. Alebo si prečítajte novší článok na podobnú tému poistenie auta.

Porovnanie povinného zmluvného poistenia je hotové, rozhodnutie je na vás

Po odoslaní vypísaného formulára sa vám do niekoľkých sekúnd zobrazia všetky vaše ponuky. Medzi nimi aj najlacnejšie PZP. To, že povinné zmluvné poistenie je prístupné už aj online predstavuje samé pozitíva nielen kvôli tomu, že si môžete urobiť porovnanie vašich možností a cien z vášho domova, ale zásadne to ušetrí aj váš čas. Už si nemusíte dohadovať stretnutia v pobočkách, ani sa na nich vychystávať. Z domu a v teplákoch vybavíte online všetko, čo treba.

Ste účastníkom havárie a máte povinné zmluvné poistenie?Nepodceňujte nezákonnú jazdu bez najlacnejšieho PZP

Ak ste si všimli, že vaše PZP na aute alebo na inom vozidle sa blíži ku koncu svojej platnosti, je nutné, aby ste začali konať potrebné kroky: napr. urobiť si online porovnanie ponúk, pokiaľ nechcete pokračovať s vašou súčasnou poisťovňou, ktorá je na váš vkus možno trošku pridrahá. Ak sa v snahe ušetriť rozhodnete, že toto zabezpečenie vozidla nepotrebujete, verte, že k ušetreniu nedôjde. Práve zelená karta je to, na čo sa policajti pri kontrole vozidla sústredia a za čo dávajú „pekné“ pokuty. Jednorazová vás môže vyjsť aj na niekoľko stoviek eur. Ak si porovnáte cenu ročného povinného zmluvného poistenia na auto, uvedomíte si, že jednorazovo ste na nej niekoľkonásobne preplatili, a to len preto, že ste chceli ušetriť. Preto si radšej uzatvorte najlacnejšie PZP.

Inou nepríjemnosťou môže byť, ak s vozidlom bez tohto zabezpečenia spôsobíte dopravnú nehodu. Zaplatíte škody sebe, iným účastníkom nehody a neobídete sa ani bez vysokej pokuty, ktorá môže bez srandy dosiahnuť až milión eur.

Spravte si porovnanie ponúk najlacnejšieho PZP

Aby ste sa nedostali do takých nepríjemných situácii, urobte si online porovnanie najlacnejšieho povinného zmluvné poistenia na auto, motocykel, prívesný vozík či dodávku už teraz na hore uvedenej stránke. Nielenže zistíte, že toto zabezpečenie vie byť aj lacné, ale aj nápomocné. Veď, ak sa vám v porovnaní nejaká ponuka zapáči, môžete o ňu aj hneď požiadať, a to jednoduchým klikom na ňu. Doplníte vašu mailovú a domácu adresu. Na mail vám bude skoro okamžite odoslaný návrh a podmienky zmluvy, údaje na zaplatenie a 30-dňová dočasná zelená karta. Do tejto doby sa snažte uhradiť faktúru, ináč vám povinné zmluvné poistenie na auto zanikne. Po zaplatení vám domov poštou príde originál zelená karta (na cesty v zahraničí a na Slovensku), ktoré majte vždy vo vozidle, ak ho používate.

Viac informácii vám prezradí aj iný článok o povinnom zmluvnom poistení, ktorý je dostupný na tejto stránke so zákonmi.

Ako čo najjednoduchšie získať poistenie auta?

bezpečnostný pásPoistenie auta je pojem, s ktorým sa stretne každý z nás. Každý si plne uvedomuje, že chodenie po rôznych inštitúciách je nielenže časovo náročné, ale aj veľmi vyčerpávajúce. Preto sa vám poisťovne rozhodli hľadanie niektorých produktov uľahčiť tým, že ich budete môcť jednoducho a rýchlo uzatvoriť cez internet. Ešte jednoduchšie a rýchlejšie je neobracať sa na stránky priamych spoločností, ale na porovnávacie nástroje. Je overené, že najjednoduchšie získate poistenie auta online, vďaka ktorému si môžete urobiť porovnanie vašich možností. Dobrou voľbou je zistiť si poistné ponuky cez portál, ktorý poskytuje všetko potrebné.

V čom je získanie produktu poistenie auta online výnimočné?

Táto časť článku bude kľúčová snáď pre každého, kto sa chce presvedčiť o tom, že získať poistene auta online je skutočne jednoduché. Zisťovať si svoje možnosti cez internet predstavuje mnoho výhod, ktoré vám v nasledujúcich riadkoch predstavíme. Vo všeobecnosti sa budeme baviť o časovej a finančnej úspore.

  1. šetrí čas

Ak sa rozhodnete uzatvoriť si svoje PZP, resp. poistenie auta prostredníctvom internetu, môžete do značnej miery ušetriť až hodiny času. Prvé pozitívum je to, že vybaviť si ho môžete kedykoľvek a kdekoľvek, ak máte prístup na internet. Takže nie ste obmedzovaný pracovnou dobou jednotlivých pobočiek. Pokiaľ by ste si chceli urobiť porovnanie poistenia auta, online spôsobom ušetríte aj dni času. Určite by ste viacero pobočiek nestihli obehnúť po tom, ako vám končí pracovná doba. Pravdou je aj to, že väčšina Slovákov začína pracovať skôr ako otvoria pobočky a skončia po tom, čo ich zatvoria. Takže šancu na preskúmanie svojich možností veľmi nemajú. Vďaka online porovnaniu poistenia auta však môžu mať všetci vyťažení svoje najlepšie PZP do 15 minút.

  1. šetrí peniaze

To, že toto zabezpečenie vozidiel možno získať najjednoduchšou cestou je nepopierateľné. Dokazuje to aj fakt, že ak sa najlacnejšie povinné zmluvné poistenie rozhodnete uzatvoriť cez online porovnanie, môžete ušetriť až stovky eur. A to nie je výmysel. Stačí, aby ste si otvorili formulár, vypísali údaje a odoslali ho. Je to úplne bezplatné a nezáväzné. Tak sa jedine presvedčíte o tom, že cena zabezpečenia za vaše vozidlo môže byť citeľne rozdielna.

Rozdiel v poistnom krytí žiaden, v cene za poistenie auta už ale áno

Oproti kamenným pobočkám je veľký rozdiel v cene, ktorú za zákonné poistenie auta zaplatíte. To, že cez internet môžete ušetriť až stovky eur, sme si už povedali. Sú však aj iné faktory, ktoré môžu ovplyvniť cenu? Áno, je to množstvo zliav, ktoré si pre vás jednotlivé spoločnosti pripravili. Niektorí vám už len kvôli tomu, že si u nich uzatvárate produkt cez internet poskytnú až 10% zľavu.

Okrem toho sú aj iné zľavy na poistenie auta, napr. ak máte účet v OTP banke, deti do 15 rokov, iný druh zabezpečenia v danej poisťovni  atď. Každá zľava závisí od konkrétneho poskytovateľa. Mnohokrát sa stáva, že pracovníci kamenných pobočiek vám to zamlčia. Najjednoduchšie poistenie auta online vám všetky zľavy zobrazuje čierne na bielom. Jednoducho vám už nič neunikne.

Cenový rozdiel by sme už mali za sebou. Je však rozdiel aj v poistnom krytí? Od spoločnosti k spoločnosti sa poistné krytie líši. Nebude však rozdielne, či si daný produkt uzatvárate osobne alebo cez internet. Keďže je aj výška základného poistného plnenia stanovená štátom, nemôže sa stať, aby ste pri podpise zmluvy zistili, že je o niečo nižšia. Povinné zmluvné poistenie vozidiel musí spĺňať schopnosť vyplatiť poškodeným do 5 miliónov eur za ujmy na zdraví a do 1 milióna eur za ujmy na majetku. Môžete sa stretnúť akurát tak s vyšším plnením, nie s nižším.

Ak teda zvážime, že poisťovne ako Generali, Kooperativa a Komunálna poisťovňa poskytujú v rámci ich základného PZP aj iné havarijné riziká, bude to taktiež platiť pre všetky ich ponuky získané z porovnania. Vďaka ním teda máte za cenu základného produktu už aj zabezpečenie úrazu vodiča, posádky, batožiny či iné havarijné riziko. Všetko závisí od konkrétnej poisťovne.

Podceňovanie poistenia auta vás môže priviesť do finančných problémov

Že poistenie auta by ste nemali podceňovať dokazuje aj ten fakt, že si za to môžete pekne zaplatiť. Najlacnejšie a najlepšie môžete z porovnania získať už za 50 eur, no pokuty by vás vyšli drahšie. Policajné hliadky vám za jazdu bez platnej zelenej karty môžu dať zaplatiť pokutu až vo výške 300 eur. Do 2 rokov od tejto udalosti tak môže urobiť aj Obvodný úrad. Jeho pokuty sú však o niečo vyššie. Presahujú až 3 200 eur. Ako teda vidíte, PZP sa skutočne neoplatí podceňovať.

Iným bodom, ktorý by vás mal prinútiť kontrolovať dobu konca zelenej karty je ten, že pri spôsobení dopravnej nehody by ste museli všetky škody hradiť z vlastného vrecka. Teda za predpokladu, žeby ste jazdili bez platného poistenia auta.

Tento dokument na dokázanie toho, že máte poistenie auta, je potrebný aj na jazdu v zahraničí. Zahraničná ekonomika a politika sú úplne iné, než tie naše. Preto sa nespoliehajte na tarify, ktoré sme vám uviedli vyššie. V zahraničí si môžete za neplatné zákonné poistenie priplatiť oveľa viac, prípadne vám môžu zabaviť celé vozidlo. Takže ešte pred vycestovaním si vždy skontrolujte všetko potrebné.

Príspevok vám prezradil, kde a ako možno získať najjednoduchšie poistenie auta na trhu, o čom vás presvedčí aj tento článok. Na záver by sme ešte dodali, aby ste nezabudli, že povinnosť uzatvoriť si toto zabezpečenie sa aplikuje na každé vozidlo, ktoré potrebuje technické osvedčenie.

Pôžičky na čokoľvek cez internet

Otáznik a percentáPožičiavanie peňazí už dnes nemusí byť také jednoduché ako v minulosti. Ľudia vám požičali a nezaujímali sa o to, na čo peniaze miniete. Horšie to však bolo pri splatení, kedy mohlo dôjsť k tomu, že splatíte oveľa viac ako vám bolo požičané. Je teda možné nájsť pôžičky na čokoľvek cez internet alebo je to len zbožné želanie moderných ľudí? Našťastie, nejde len o prianie, ale o fakt. Niektoré inštitúcie vám skutočne takto pohodlne a bez skúmania poskytnú vami žiadanú čiastku. Niekde to však bude za ťažších inde za zjednodušených podmienok. Väčšinou sa to odvíja od sumy, o ktorú žiadate. Isté je však to, že tie najlepšie pôžičky na čokoľvek získate cez internet.

Limit bankových a nebankových spoločností

Ak si chcete požičať pôžičky na čokoľvek alebo na niečo konkrétne cez internet, využiť môžete pomoc od troch rôznych poskytovateľov. Bankových alebo nebankových inštitúcií, prípadne súkromníkov, ktorí požičiavajú na zmenku. Rozdiely medzi týmito troma poskytovateľmi sú v podmienkach. Seriózne bankové a nebankové spoločnosti sa musia riadiť zákonmi, zatiaľ čo súkromníci nie, keďže ide akoby o „kamarátsku“ pomoc. Jediné zákony, ktorými by sa mali riadiť sú tie morálne. Pôžičky na čokoľvek cez internet alebo uzatvorené iným spôsobom nie sú neobmedzené. To znamená, že bez dokladovania účelu môžete žiadať len do istých súm.

Najlimitovanejšie v poskytovaných sumách za tejto podmienky sú bankové spoločnosti. Pri žiadostiach do približne 3 000 eur nemusíte dokladovať účel. Viac to môže byť aj vtedy, ak ste zákazníkov danej inštitúcie a oni si vedia prostredníctvom vášho účtu skontrolovať prísun a odchod peňazí z neho. Taktiež, ak by ste mali záujem o vyššie pôžičky na čokoľvek, hoc aj cez internet, získať ich bez dokladovania účelu môžete nasledovne. A to je, ak preukážete, že už máte k dispozícii z vlastných prostriedkov nejaké vyššie percento potrebnej sumy. Vtedy vám banka požičia a nebude skúmať, či ste ňou poskytnuté prostriedky minuli na to, na čo ste chceli alebo nie. Sú to skutočné a reálne získateľné pôžičky na čokoľvek cez internet, ktoré aj splnia čo sľubujú.

Nebankové spoločnosti sú všeobecne voľnejšie, čo sa týka nárokov na žiadateľa a všeobecných podmienok poskytnutia finančnej návratnej pomoci. Napriek tomu sú v zlej pozícii, pretože väčšina ľudí ich stále považuje za úžerníkov a zdieračov. Seriózne spoločnosti však poskytujú pôžičky na čokoľvek cez internet a majú na to licenciu, čo si aj môžete overiť na stránke NBS. Spoločnostiam mimo tohto zoznamu neodporúčame dôverovať. Čo sa týka súm, ktoré tento typ spoločností ponúka, pohybujú sa od tých najnižších až po tie najvyššie. Nie je vylúčené, že sa táto podmienka pri vyššej sume odrazí na úroku pôžičiek na čokoľvek cez internet.

Žiadanie o pôžičky na čokoľvek cez internet je to najpohodlnejšie

Niekedy sa len čudujeme tomu, že ľudia nešetria svojim časom a peniazmi, hoci by to potrebovali. Vymoženosti súčasnosti umožňujú všetko šetriť na maximum už len vďaka existencii internetového pripojenia. Namiesto chodenia po rôznych pobočkách prípadne len informatívneho prieskumu, ktoré by vám zabrali aj hodiny času, môžete mať všetko do niekoľkých minút. A priamo z domu. Vďaka kalkulačke a porovnaniu si cez internet zistíte, ktoré pôžičky na čokoľvek sú tie najvýhodnejšie a najlepšie. Prieskum vám vďaka presným rozdielom ponúk dokáže zobraziť tú najlacnejšiu možnosť a tým ušetriť až stovky, tisíce ba až desaťtisíce eur. Žiadanie priamo z domu bez toho, aby ste sa s niekým museli stretávať alebo komunikovať iným spôsobom, vám bude určite vyhovovať. Za vyskúšanie nič nedáte.

Tri typy produktov

Symbol pre správneCez internet môžete všeobecne požiadať o 3 typy pôžičky na čokoľvek, pričom sa odvíjajú podľa poskytovanej sumy, jednotlivých kritérií na žiadateľa a spoločností, ktoré ich poskytujú. Najjednoduchšie získateľné sú nebankové produkty, ktoré poskytujú sumy do 500 eur do 10 minút maximálne 24 hodín. Ich splatnosť je do 30 dní, s možnosťou predlženia za príplatok. Ide o pôžičky na čokoľvek cez internet, ktoré môžete mať aj bez registra, bez dokladovania príjmu a vhodné sú aj pre nezamestnaných dôchodcov, ženy na materskej, študentov atď. Úroky sa pohybujú okolo 30%.

S vyššími poskytovanými sumami sa môžete stretnúť ako v bankových, tak aj v nebankových spoločnostiach. Do 7 dní vám vedia byť poskytnuté sumy do 5 000 eur. Napriek tomu, že môže ísť o rýchle pôžičky na čokoľvek cez internet, jednotlivé spoločnosti už budú kontrolovať register či požadovať dokladovanie o príjme. Doba splatnosti takýchto súm môže byť aj niekoľko rokov. Výška úroku je podobná ako v predchádzajúcom prípade, pričom môže platiť, že pri vyššej sumy bude o niečo nižšia.

Pri ešte vyšších sumách už môže byť problém získať pôžičky na čokoľvek cez internet, pretože hlavne banky chcú mať istotu, že peniaze napr. neprehráte v kartách. Preto tieto sumy väčšinou treba zaistiť aj nehnuteľnosťou alebo iným typom ručenia. Úroky sú v porovnaní s vyššie uvedenými prípadmi podstatne nižšie. Zatiaľ čo v nebankovkách predstavujú okolo 10%, v bankách môžu ísť aj pod 1%. Ako sme už uviedli, peniaze vám v niektorých spoločnostiach požičajú bez dokladovania účelu, ak ste si svojpomocne našetrili istú čiastku zo sumy, ktorú potrebujete. Vybavovanie je zdĺhavejšie, trvá väčšinou do 14 dní, no vysoké sumy sa môžu splácať aj 30 rokov.

RPMN a kalkulačka

Ročná percentuálna miera nákladov je číslo, ktoré je pri zvažovaní pôžičky hoc aj na čokoľvek cez internet to najdôležitejšie. Dokonca dôležitejšie ako úrok. Je to hlavne preto, že býva vyššie a zahŕňa všetky ročné poplatky spojené s daným produktom vrátane úrokovej sadzby. Niekedy mohlo byť až niekoľkonásobne vyššie, čo robilo produkt veľmi nevýhodným, no málokto si toto číslo všímal. Dnes ho už však upravuje zákon a jeho maximum môže byť približne 33%.

O výhodnosti pôžičiek na čokoľvek vás cez internet presvedčí aj vyššie zmienená kalkulačka na porovnanie ponúk. Zadáte do nej len základné kritériá ako napr. suma, ktorú požadujete, dátum splatnosti, doba fixácie či hodnota založenej nehnuteľnosti. Tá vám bezplatne a nezáväzne zobrazí všetky pre vás dostupné ponuky s presnými hodnotami napr. mesačnej splátky, úroku, celkového preplatku atď. Skúmanie ponúk nebolo nikdy jednoduchšie.

Dúfame, že článok vám bol nápomocný a teraz už viete ako a kde resp. o aký produkt požiadať. Pôžičiek na čokoľvek cez internet je pomerne dosť a snáď sa vám podarí vybrať tú správnu, v čom vám môže pomôcť aj tento článok.